Kémiai tisztítás

A DENOR gyorstisztító olyan ruhaneműk tisztítását is vállalja, amelyeket rendes körülmények között tilos mosni. Ezek főként öltönyök, nyakkendők, egyes kabátok, estélyi ruhák, bőrruhák, kasmír anyagok, selyem. Mivel ezek nagyon érzékeny anyagok, javasoljuk, hogy ne otthon mossák, hiszen a ruhák tartós károsodást szenvedhetnek. A megfelelő kémiai tisztítása segítségével meghosszabbíthatja ruhái élettartamát és színtelítettségét.  További információk érdekében látogasson meg minket és kérje a személyzet segítségét.

gepA kémiai tiszítás egy automatizált folyamat, ami egy 5. generációs professzionális gépben történik. Tisztítóközegként perklóretilént (PCE) használunk, amely az eddig ismert egyik legjobb tisztítószer. Itt úgyn. száraz tisztításról van szó – a ruha szárazon kerül a gépbe és szárazon is kerül ki onnan.

A tisztítás 4 folyamata:

-  mosás a PCE közegben

-  centrifugálás

-  szárítás

-  szagtalanítás

Ez a tisztítási folyamat környezetkímélő, előnye, hogy a semmilyen károsanyag melléktermék nem kerül sem a vízbe, sem a levegőbe mert a folyamat egy zárt rendszerben történik. A tisztítás során használt perklóretilént újrahasznosítjuk így a szer újabb mosásra használható.